søndag 24. april 2011

Påsketopper

Det er mye snakk om påskefjellet i Norge. Og jeg innrømmer at skisnø er et savn her. Det trigger når Kristine var på Kolåstinden i solskinn sammen med medelever fra Nordfjord Folkehøgskole. Men vi har våre påskehøydare i Bamako også. Her er en blogglogg fra påskedagene:
Skjærtorsdag: Lammesteik, nattverd og påskemeditasjon med norske venner i Bamako.
Langfredag: 13 unge mennesker døpt under gudstjenesten i N'tomikorobougou. Passion of Christ på storskjerm med naboer om kvelden.
13 nydøpte søsken - 9 fra N'tomikorobougou og 4 fra Falayan Plaque. 
Påskaften: Bassengliv og bursdagsfeiring med de norske. Bassengmadrassen fra Hildegunn kan gi god bruning fremover. Jeg bør vel se opp for rasister når jeg kommer til Norge i sommer.
Påskedag: Innvielse av ny kirke i Falayan Plaque med imam, landsbysjef og 180 andre på plass. På et par måneder har ivrige hender bygd denne flotte kirken. Menigheten tar det lenger tid å bygge, men den vokser stadig både i bredde og dybde. Sa vi påsketopp? Kirken ligger på en høyde - godt synlig lang vei (og med god lufting i varmen). 
Barnekoret med svarte, røde og hvite bånd, som symboliserte at Jesu blod renser for synd og gir nytt liv.
2. påskedag: På toppen av gjestehuset er vi i ferd med å skifte til sementtak for tiden. 2. påskedag legges første sement lag, slik at taket blir tett. Håper den andre regnbygen på 1/2 år venter til det er gjort.
Hele veien soler vi oss - både i varmen her 
og i det grensesprengende påskebudskapet om forsoning og nytt liv! 
Fortsatt god påske!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar