lørdag 6. mars 2010

"Vinter" med 43 pluss


Vi klipper fra Flacke-posten 6. mars 2010


Her har ”vinteren” vært varmere enn normalt. Allerede i slutten av januar vippa gradestokken 40. Og i forrige uke var vi i Oussoubidiagna med opp i 43 skyggegrader. Det blir spennende å se hva varmetida bringer, når den begynner i mars-april. Noen blir sikkert lei av temperatur-meldinger herfra, men dette er vel første gangen jeg skriver om det, så det tåler dere nok. Det setter i alle fall sitt preg på hverdagen vår.

Nå er vi nettopp kommet hjem fra misjonærkonferanse i Bafoulabé og påfølgene tur til Oussou med bl.a. samtaler med misjonærer og nasjonale. På konferansen fikk vi gode input av generalfetter Rolf. Og vi vedtok revidert strategi for misjonsarbeidet og retningslinjer for ulike typer ytelser overfor nasjonale. Bildet er fra gudstjenesten i Oussou der Guds Ord blir båret frem av ”lille-Guri” før lesningen og en ung mann bekjente at han var blitt kristen.

Dagen før vi kjørte sør-vestover til hovedstaden igjen, fikk vi melding om at vi måtte flytte ut av huset vårt i Bamako innen 2 uker. Eieren skal visstnok bygge om og selge. Kjedelig, men det eneste som er sikkert i Mali, er at ingenting er sikkert. Vi kunne nevnt mange eksempler på det. Nå er det bare å pakke og nedmontere kjøkken og annet som misjonen har investert i her og flytte det til de andre husene vi disponerer i Bamako. Vi kommer til å ha et rom i gjestehuset vårt til ut i mai, da vi kan flytte inn i det huset vi håper å bo i resten av vår tid her. Det ligger like ved kontoret og gjestehuset vårt.
-------

I begynnelsen av februar var det kirkemøte i Bafoulabé. Det var et interessant møte med representanter for de ulike menighetene i datterkirka vår, EELM. Det er ei kirke i vekst (111 nye døpte siste år), samtidig som den er svak. På kirkemøtet ble det vedtatt ny struktur for kirka, men den store utfordringen og vår hovedoppgave er å utvikle ledere med hode, hjerte og hender som kan tjene folket og menighetene.

Møtet med folk her er både godt og utfordrende. Maliere er gjestfrie og tar imot oss med åpne armer. Og de er unike og ulike individer, som stråler ut mye godt. Vi har mye å lære av dem, blant annet om relasjoner. Samtidig er det mye i kulturen her som kan frustrere. Det gjelder ikke minst forhold til penger, tid og sannhet. Mye er veldig omtrentlig her. Og planlegging er en sjelden vare, for fremtiden er det Allah som styrer.

1 kommentar:

  1. Hei Roar og Hildegunn,
    dette med en vekst på 111 i EELM det siste året er vel stoff for normisjon.no!?

    SvarSlett