tirsdag 6. mars 2012

Vi klipper fra

Flacke-posten mars 2012
Da var den årlige misjonærkonferansen vel overstått, og det er på tide med litt info til gamlelandet. General Rolf ga oss mye på konferansen, ikke minst i sine bibeltimer om å være disippel og å gjøre disipler. Og vi hadde et flott fellesskap og konstruktive drøftinger blant annet om langtidsperspektivet for Normisjon i Mali.

På vei til misjonærkonferansen stoppet vi ved det nye bibeloversetterhuset i Kita. 1. februar startet vi offisielt oversettelsen av det nye testamentet til malinké. Dette arbeidet har vært forberedt i flere år, men har vært utsatt fordi det har vært vanskelig å skaffe kvalifiserte oversettere. Men nå starter vi, selv om vi enda mangler en oversetter. Hilde Halvorsen leder et team med to nasjonale medarbeidere. Denne uka fikk vi meldingen om at bibelselskapet i Mali, som vi samarbeider med om dette, ikke har penger til sin halvpart av budsjettet. Det bør ikke stoppe oss…

Sikkerhetssituasjonen i landet opptar oss en del for tiden. I nord-Mali er det krig mellom myndighetene og en regional frigjøringsbevegelse med tuareger i spissen. De prøver å få kontroll over et større landområde i nord-øst-Mali. Det er en gammel konflikt som er blusset opp igjen etter at Gadaffi-vennlige leiesoldater med våpen kom hjem fra Libya-krigen. Så langt har konflikten gitt mer enn 120.000 flyktninger i og utenfor landet.

Ellers er misnøyen med myndighetene stor av flere grunner. Folk savner tiltak mot Al Quaida-kidnappinger i nord-Mali, mot narkotikatrafikken, mot korrupsjon og mot matvarekrisen som ser ut til å bli alvorlig for store deler av Mali, blant annet i vest der vi holder til. (På bildet bæres sekker på 100 kg hirse inn i et av våre lager.) Det har vært voldelige demonstrasjoner i Bamako, og i forbindelse med presidentvalget i april/mai vil det kunne bli en del uro. Vi er forberedt i henhold til beredskapsplanen vår, og har også kjøpt visum til et naboland i fall vi må evakuere med bil. Vi opplever oss trygge, men oppfordrer til bønn for land og folk og valg…

I januar/februar hadde vi besøk av åtte engasjerte besøkende fra Rogaland. Vi hadde en fantastisk flott rundtur sammen med mange sterke opplevelser. På bloggen vår (bamrof.blogspot.com) kan dere se glimt av noe av det. Møtet med innbyggerne i Fangalakouta gjorde inntrykk. 5-600 mennesker møtte frem, og vi tenkte at det planlagte møtet ble endret til en høflighetsvisitt med noen hilsener. Men tre unge menn, som var blitt kristne, sto frem og ledet an med stor frimodighet overfor sine muslimske og sterkt animistiske medborgere. Evangelist Sekou Keita, som selv har vært trollmann, utfordret animismen med et tydelig budskap. Mange ba om forbønn, blant annet landsbysjefen. Og etterpå kom en ung mann og sa at han ville bli kristen.

Til sommeren kommer kirkepresidenten her, Adama Bah, på besøk til Norge. Han skal blant annet være med på generalforsamlingen i Stavanger, 6.-10. juni. Der kommer også de fleste Mali-misjonærene, og forhåpentligvis mange av dere som leser dette. Adama leder ikke bare EELM (samarbeidskirken vår her), men også et svært strategisk arbeid blant folket sitt, fulanerne. De er et stolt folkeslag, og normalt vanskelig å nå med evangeliet. Men i Mahina står Adama i spissen for et flott arbeid inn mot fulanerne. Forrige uke besøkte vi en fulanifamilie. De viste frem et velbrukt nytestamente og sa at de hørte på Adamas radioprogrammer hver dag. 200 fulanifamilier i området har nå sitt NT, og stadig flere lærer å lese gjennom kursing ut fra fulanisenteret vårt.

Bibelskolen i Bafoulabé er i ferd med å fornyes både utvendig og med tanke på innholdet. Nylig ble et nytt bygg tatt i bruk. Gjermund Lygre leder bibelskolen sammen med gode maliske, norske og kamerunesiske medarbeidere. Neste uke holdes det kurs på bibelskolen om seksuelle krenkelser. Vi har hatt et par krevende saker i Bamako, som har foranlediget dette. Barns og kvinners verdighet utfordres på mange vis i samfunnet her, ikke minst etter at den nye familielovgivningen kom i fjor. Den befester synet på kvinnen som mannens eiendom.

 Takk til alle som knepper hendene i bønn til vår allmektige Far!
  
Hildegunn (00 223 78128455, hildegunn.flacke@gmail.com) og  Roar (00 223 78798138, rflacke@gmail.com)
Blogg: bamrof.blogspot.com Gaver kan sendes til konto 1503 02 13537 og merkes ”Normisjons arbeid i Mali”.

1 kommentar:

  1. Tankene er hos dere nå. Håper og ber om en god løsning. Astrid B i Tr.heim

    SvarSlett